Diepgaande anime

Peach Girl - Funimations Hidden Gem

Peach Girl is een romantische anime die oorspronkelijk liep van 8 januari 2005 - 25 juni 2005 en het verhaal volgt van Momo Adachi, een Highscool-student in Japan. Momo is verliefd op Kazuya Toujikamori, of "Toji" zoals ze naar hem verwijst, maar deze liefde wordt voortdurend op de proef gesteld door haar zogenaamde beste vriend Sae (Tsai) Kashiwagi. Sae gebruikt sluwheid en manipuleert de hele school om haar te geloven, zodat ze de dingen op haar manier kan doen en Toji van Momo kan stelen.

Overzicht

Het verhaal gaat soms ongelooflijk diep en het is gemakkelijk om met één personage mee te voelen, omdat wij, de kijkers en Momo de enigen zijn die de waarheid over Sae kennen aan het begin van het verhaal. De technieken en methoden die Sae gebruikt om mensen te laten geloven dat ze echt vermakelijk is, en ik ben erg dankbaar dat ik deze semi-retro anime een kans heb gegeven.

Hoofdpersonen

De hoofdpersonen in Peach Girl waren bijzonder sympathiek en interessant, ze waren ook uniek. Elk personage had zijn eigen problemen en verschillende persoonlijkheden. Ik vond het leuk hoe Kairi aanvankelijk erg vervelend en grappend was, maar een andere kant had die serieuzer en zorgzaam was. Dit was een geweldige toevoeging aan zijn karakter en het hielp het verhaal en gaf Momo een bondgenoot in de eerdere afleveringen. Sae was een geweldige tegenstander als je wilt, hoewel haar motieven voor haar acties worden onderzocht. Momo noemt haar zelfs "Super Sae" vanwege haar extremen en het is heel passend.

Allereerst hebben we natuurlijk Momo Adachi, een 17-jarige middelbare scholier in Japan. Momo is een sympathieke persoon met opmerkelijke persoonlijkheidskenmerken die bewonderenswaardig zijn. Ze is vriendelijk, grappig, aantrekkelijk en heeft een goede moraal.

Er is niet veel dat niet leuk is aan haar, maar dit is waarom de leugens die Sae verspreidt zo impactvol zijn, omdat ze zo onwaar zijn. Dit beïnvloedt en stelt Momo's karakter echt op de proef, aangezien we zien hoe ze reageert op deze geruchten over haar. Het is een geweldige manier om karaktereigenschappen te laten zien, door ze in dit soort situaties te plaatsen.

Vervolgens hebben we Kazuya Toujikamori, die Momo's liefdesbelang is. Hij gedraagt ​​zich tijdens de serie meestal op een bepaalde manier en zijn karakter verandert niet zo heel veel.

Toji maakt zich zorgen over Momo's zorgen over Sae en de leugens die ze verspreidt. Hierdoor heeft Momo nauwelijks opties en haar enige vriend lijkt Kairi te zijn, aangezien Toji de meeste tijd Sae's kant kiest en het slachtoffer wordt van haar manipulatie.

Hij heeft een goede kant en is over het algemeen een sympathiek karakter, hij heeft goede bedoelingen en houdt van Momo, maar dit houdt Sae niet tegen.

3e is Kairi Okayasu die 2 kanten heeft, een die alleen door Momo wordt gezien, wat ik erg interessant vond. Kairi handelt in eerste instantie op een grappige, niet-serieuze manier die Momo erg onaangenaam lijkt.

Kairi wil gewoon dat ze gelukkig is en het is duidelijk dat hij ook verliefd op haar is. Ook al weet hij dat hij haar niet kan hebben, hij steunt haar nog steeds en geeft haar zelfs advies over Toji en Sae.

Kairi is een heel belangrijk en bewonderenswaardig personage in de serie en het gaf me echt iets om in te investeren met hem als personage.

De laatste is Sae (Tsai) Kashiwagi die optreedt als de belangrijkste tegenstander van de serie en jongen, ze stelde niet teleur. De niveaus van sluwheid en planning die in haar plannen zitten, zijn bijna onbegrijpelijk.

Sae speelt iedereen in de klas in haar voordeel en gebruikt emotionele triggers van andere subpersonages als wapens voor haar eigen gewin.

Ze is een geweldige tegenstander zoals ik al zei en haar motieven zijn gerelateerd aan populariteit, jaloezie, afgunst en wrok, wat haar over het algemeen een zeer wreed karakter maakt.

Het plot

Zonder al te veel weg te geven, is het verhaal van Peach Girl vrij eenvoudig en gemakkelijk te volgen. Er zijn echter enkele belangrijke plotwijzigingen en subverhalen die verschillen van het oorspronkelijke verhaal. Het verhaal slingert snel van het ene subverhaal naar het andere en dit kan soms best moeilijk te verwerken zijn.

Het algemene verhaal en de inhoud van elke aflevering worden echter meestal aan het begin van de volgende samengevat, waardoor het heel gemakkelijk is om te begrijpen wat er in de vorige afleveringen is gebeurd en wat er in het algemeen gebeurt. Het begint op een vrij eenvoudige manier, Momo heeft een gebruinde huid, dus Sae verspreidt het gerucht dat Toji alleen van jongens met een gebruinde huid houdt, dit brengt Momo ertoe te geloven dat Toji haar nooit leuk zal vinden en ze doet haar uiterste best om niet eens zon te krijgen gedurende deze periode.

Dit is totdat ze erachter komt dat Toji hier niets om geeft en dan wordt de waarheid onthuld. Sae lijkt plezier te beleven aan dit soort dingen en vindt het geweldig als dit Momo overkomt. Ze manipuleert ook de hele school om haar altijd te geloven, omdat ze het slachtoffer speelt door simpelweg te huilen als mensen niet aan haar kant staan ​​of niet volledig overtuigd zijn. Hierna overtuigt Sae Toji (die nog nooit een meisje heeft gekust) dat hij op haar moet oefenen, voordat ze zichzelf op Toji dwingt terwijl mama achter haar staat. Het is duidelijk dat Toji Momo niet heeft gezien, maar Sae wel en dit maakte allemaal deel uit van haar plan.

Karakterconflict

Na deze scène is Momo duidelijk erg overstuur en vraagt ​​ze zich af waarom Toji zoiets zou doen. Al die tijd troostte Kairi haar daar. Het zorgt voor een groot conflict tussen 4 hoofdpersonages en aangezien wij (de kijkers) de waarheid kennen, maakt het het buitengewoon opwindend om Momo's reactie op de hele situatie te zien wanneer we de waarheid kennen. Het is geweldig schrijven en het houdt je echt aan het kijken.

Omdat Momo in veel opzichten een aantrekkelijk personage is, is het heel gemakkelijk om met haar mee te voelen en dit zorgt ervoor dat de antagonist Sae zo goed werkt. De reden hiervoor is dat de enige mensen die de waarheid kennen de kijkers zijn, Momo en Kairi, het is echt geweldig geschreven en de personages samen met de dialoog brengen dit alleen maar verder.

Het punt is dat het niet uitmaakt wie Sae moreel verkeerd heeft in haar acties, ze is altijd in staat om terug te komen en het verhaal in haar voordeel te verdraaien. Ze is schaamteloos jaloers op Momo en dit zorgt voor een groot conflict tussen de twee.

Een briljant allround liefdesverhaal

De aanleiding voor het conflict in Peach Girl komt vaak voort uit het thema liefde. Momo heeft een diepe liefde voor Toji en Sae ziet dit. Ze kan niet begrijpen waarom, zelfs als ze alles heeft wat ze wil, de hele school tegen Momo, zelfs een supermodelvriendje en iedereen die haar gelooft dat ze nog steeds niet tevreden is. De reden hiervoor is dat Toji voor Sae zorgt wat haar andere vriend niet kan. Sae is nog niet eens verliefd op hem (natuurlijk) en gebruikt hem in haar voordeel.

Het is duidelijk dat Sae ziet dat ze alleen de onvoorwaardelijke liefde van Momo van Toji heeft die ze niet heeft. Vervolgens vat ze samen dat de enige manier om uit haar onbevredigende, ongelukkige en borderline-boze toestand te komen, is ervoor te zorgen dat Toji en Momo niet samen zijn. Terwijl dit gebeurt, krijgen we een kleine scène waarin Kairi haar troost als hij ziet dat ze van streek is.

Laat een reactie achter

Translate »
%d bloggers als volgt uit: